About Me

My photo
si Jagung Capri - manusia bukan patung, ada jiwa tapi kosong, ada akal tapi bengong

Puisi Buat Mawar

Puisi Buat Mawar
Untuk Mawar Yang Selalu Mewangi Dalam Hati

August 17, 2010

Balada Cinta Romeo - GG Group

video


mmg best lagu ni..... its all about harapan palsu a.k.a ayat bunga-bunga yg perlu diterangkan...
nk genggam bara api?? confirm tangan melecur dik..
nk renang lautan api?? kena la tunggu hujan turun dulu..
nk naik ke bulan?? confirm kena jadi angkasawan dulu..
dan lain2 nya..pandai la korang layan vid ni....
syok oooo....

August 16, 2010

Akal Vs Emosi

hidup ni kalau nak betul2, cakap tu jangan ikut SEDAP MULUT je....
sesuke ati nk ckp kt org...pakai la OTAK sikit...rasional la sikit.

FIKIR la skit hati perasaan orang sebelum bercakap, ini tak, sebat sesedap mulut je..Alloooo kawan, jgn ini mcm..kite ni idup bmasyarakat.. kdg2 tu pd kite mmg la x salah, tapi tgk la skit keadaan seseorang tu sebelum bcakap..

KORANG tau ke apa mslh die, knapa die wat cmtu cmni??? ini x, fikir ikut sedap ati korang je

itu lah manusia ni, suke sgt melebihkan emosi dari akal..ni la jadi nye...takda sebab musabab kukuh, trus cakap macam2 kt org len..haish..

apa teruk sgt ke org2 yg korg kutuk smpi cmtu skali??
apa bagus sgt ke korg kutuk2 dorg tu??

mmg kadang kita rasa buah fikiran akal ni sgt2 mnyakitkan ati kite, tapi cube tgk logika nya...bnde tu sume nye btul...
klau nk diikutkn sgt perasaan, mmg smpi bile pun manusia ni xpuas2..

atau klu korg kemaruk sgt, cdgn aku yg paling bernas adalah, korg g jmp haiwan2 di zoo tu, pnggil mereka then ckp la puas2 apa yg korg x puas ati sgt tuh...so korg pun lega sbb dh luahkn kt mereka, n xda manusia len yg sakit ati ngn percakapan korg tu...